Jablkovo-kakaová buchta

Buchta byla díky jablkům dokonale vláčná. S kopečkem šlehačky byl z obyčejné buchty bezkonkurenční dezert. Autor: Lacusin

Přidal:Lacusin, 9.5.2016
Kategorie: Moučníky
Jablkovo-kakaová buchta

Suroviny

Těsto:
300 ghladké mouky
200 gcukru krupice
3 ksvejce
1,5 dloleje
1,2 balíčkuprášku do pečiva
1 ksvanilkový cukr
3 - 4 ksjablka
2 PLkakaa

Postup přípravy

  1. Vejce s oběma cukry vyšleháme. Přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva, najemno nastrouhaná jablka a kakao.
  2. Vlijeme do vymazaného plechu a pečeme asi 20 minut na 180 °C. (Upečení vyzkoušíme špejlí).
  3. Při podávání pocukrujeme a můžeme ozdobit ovocem a kopečkem šlehačky.