NejRecept.cz Dezerty Moučníky Jablkovo mandlový koláček
Jablkovo mandlový koláček
Recept Jablkovo mandlový koláček
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   5.9.2016

Jablkovo mandlový koláček

Křehký koláč plný jablek. Vynikající a osvěžující. Vrch posypaný mandlemi je křupavý. Autor: Naďa I. /Rebeka/

Suroviny

Těsto:

220 g
hladké mouky
50 g
pomletých mandlí
170 g
másla
100 g
moučkového cukru
1 ks
žloutek
dřeň z jednoho vanilkového lusku
špetka
soli
šťáva z 1/2 citronu

Náplň:

4 ks
velká jablka
5 lžic
kvalitního lesního medu
mletá skořice
rum
mandlové lupínky
šťáva z 1/2 citronu
Postup receptu
Vytisknout
  1. Těsto:
    Z uvedených surovin vypracujeme tuhé těsto. Je-li tuhé až moc, povolíme jej 1-2 lžícemi mléka.
  2. Uložíme do mikrotenového sáčku a necháme 30 minut v ledničce.
  3. Jablka oloupeme, odjadřincujeme a nakrájíme na malé kostičky. Pokapeme citronovou šťávou.
  4. Těsto namačkáme do koláčové formy (průměr 25 cm), část (cca 1/3) si necháme stranou na vykrajování ozdůbek. Na těsto rozložíme jablka, zakapeme medem, rumem, poprášíme skořicí a pohážeme mandličkovými lupínky.
  5. Z odloženého těsta vykrájíme libovolné tvary a umístíme nahoru.
  6. Dáme péci do trouby rozehřáté na 170 °C a pečeme cca 40 minut. Pak bohatě pocukrujeme a můžeme baštit.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář