Jaffa bonbóny v čokoládě

Dezertní bonbóny obalované v bílé nebo tmavé čokoládě. Chutné jednohubky na stůl. mňamka!

Přidal:admin, 28.2.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Jaffa bonbóny v čokoládě

Suroviny

Budeme potřebovat:
500 mlsmetana ke šlehání
350 gtmavá čokoláda
200 gmáslo
2 bal.Jaffa koláčky
150 gčokoládové sušenky (bebe)
100 gkokos
Čokoládová poleva:
300 gbílá čokoláda
300 gtmavá čokoláda
6 lžicolej

Postup přípravy

  1. Smetanu si dáme do hrnce a ohřejeme na mírném ohni. Přidáme na kousky nalámanou čokoládu a mícháním ji rozpustíme.
  2. Odstavíme z ohně a přidáme máslo. Mícháním rozpustíme. Když máme máslo rozpuštěné, přidáme nadrcené Jaffa koláčky, mleté sušenky a nakonec i kokos. Důkladně promícháme.
  3. Připravíme si formu, kterou vyložíme potravinářskou fólií a navrstvíme mírně vychladlou hmotu. Pěkně uhladíme a vložíme do mrazáku, dokud hmota neztvrdne.
  4. Následně si nařežeme úhledné řezy, které obalujeme v čokoládě. Čokoládu si rozpustíme nad párou, přidáme olej a spojíme (do tmavé čokolády přidáme 3 lžíce oleje a do bílé také 3 lžíce oleje). Necháme ztuhnout a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Tortekolaci