Jahodová bomba s piškoty a zakysanou smetanou

Svěží nepečený koláč. Dělávala nám ho moje máma a já ho nyní dělávám mým ..... Kdo by ho neznal? u nás pod názvem "jahodová bomba" s piškoty a někdo to může znát pod názvem nepečený dort nebo smetanový zákusek bez pečení. Jednodušší dezert si už neumím představit jako tento. To jen vymícháme krém ze zakysané smetany a vyhrajete se s ukládáním jednotlivých vrstev. Autor: Akeber

Přidal:Akeber, 1.6.2017
Kategorie: Nepečené, Moučníky, Koláče, cukroví
Jahodová bomba s piškoty a zakysanou smetanou

Suroviny

zakysaná smetana
vanilkový cukr
moučkový cukr
piškoty
jahody

Postup přípravy

  1. Na 1 zakysanou smetanu 1 polévková lžíce moučkového cukru a 1 balení vanilkového cukru. Množství piškotů a zakysané smetany závisí na velikosti formy, ve které se rozhodneme dort udělat, proto neuvádím množství.
  2. Na dno poklademe piškoty, trošku na hustší.
  3. Smetanu smícháme s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem. Polijeme piškoty smetanou.
  4. Potom poklademe omyté jahody a na jahody znovu piškoty a smetanu.
  5. Musíme si smetanu rozdělit tak, aby nám vyšla na všechny vrstvy piškotů.
  6. Ponecháme v chladu na 24 hod odstát. Povrch ozdobíme podle vlastní fantazie. Přeji dobrou chuť!

Můj blog: Receptyakeber