Jahodová bublanina

Jednoduchá a hlavně rychle připravena sladká dobrota s ovocem. Autor: Naďa

Přidal:admin, 14.6.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Jahodová bublanina

Suroviny

300 gpolohrubé mouky
3 ksvejce
150 gmoučkového cukru
1 bal.vanilkový cukr
1 kscitron - kůra najemno nastrouhaná
10 lžicoleje
10 lžicvlažného mléka
1/2 sáčkukypřícího prášku do pečiva
400 gčerstvých jahod
2 lžícekrystalového cukru
moučkový cukr na posypání
hrubá mouka na vysypání plechu
tuk na vymazání plechu

Postup přípravy

  1. Připravíme si plech na pečení o velikosti 35 x 25 cm, vymažeme ho tukem a vysypeme hrubou moukou.
  2. Žloutky vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do husté pěny. Přidáme citronovou kůru.
  3. Mouku promícháme s pečivovým práškem a prosijeme. Do žloutkové hmoty přidáváme postupně a na střídačku olej, mléko a mouku. Z bílků se špetkou soli vyšleháme pevný sníh. Ten pak opatrně a zlehka vmícháme do těsta.
  4. Do vymazaného a vysypaného plechu nalejeme těsto a stěrkou uhladíme. Omyté, okapané a překrájené jahody promícháme s krystalovým cukrem (to proto, aby nám nepropadly až ke dnu) a naskládáme nahusto na těsto.
  5. V troubě na 180 st. pečeme dorůžova cca 20 až 30 minut. Respektujeme zkušenosti s vlastní troubou. Po vychladnutí poprášíme moučkovým cukrem. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem