Jahodová bublanina se sněhem z cizrny

Jahodová bublanina se sněhem z cizrny. Autor: remcula

Přidal:remcula, 23.6.2016
Kategorie: Moučníky, Zdravé recepty
Jahodová bublanina se sněhem z cizrny

Suroviny

troškunálev ze sterilizované cizrny
3 ksžloutky
1/2 hrnkufruktoza
1/4 hrnkušpaldová mouka
1/4 hrnkuřepkový olej
1 bal.prášek do pečiva
1-2 lžíceplátků mandlí
podle potřebyjahody
Drobenka:
2 lžíceoleje, nebo stelly
podle potřebyhrubá mouka

Postup přípravy

  1. Nálev z plechovky cizrny nalijeme do misky a vyšleháme z ní sníh. (jde to úplně skvěle)
    Přidáme žloutky a zase vyšleháme.
  2. Zvlášť do misky dáme obě mouky, prášek do pečiva, fruktozu olej, žloutky a sojové mléko. Přidáme vyšlehané žloutky se sněhem. Vše prošleháme metlou na hladké těsto. Vylijeme do vymazané a vysypané formy, poklademe jahodami.
  3. Z oleje, fruktozy a hrubé mouky vytvoříme drobenku, kterou posypeme koláč. Můžeme ještě posypat i plátky mandlí.
  4. Pečeme na 170°C asi 30 minut (vyhřátá trouba).