Jahodová marmeláda

Jahodová marmeláda. Domácí je nejlepší. Autor: Jitule.

Přidal:jitule, 18.4.2016
Kategorie: Zavařeniny
Jahodová marmeláda

Suroviny

1 kgjahod
0,5 kgcukru
1 bal.quittin želírovaci přípravek

Postup přípravy

  1. Omyté a pokrájené jahody rozmixujeme. Odvážíme 1kg, dáme do hrnce, přidáme želírovací přípravek a dobře promícháme. Pokud chceme mít marmeládu hustější přidáme štávu z jednoho citronu.
  2. Za stálého míchání přivedeme do varu, přímácháme 0,5 kg cukru znovu uvedem do varu a vaříme za stálého míchání 5 minut.
  3. Horkou marmeládu naplníme do čistých sklenic a uzavřeme. Otočíme dnem vzhůru.Necháme úplně vychladnout.