Jahodové bramborové knedlíky

Vynikající bramborové knedlíky plněné jahodami. Naplnit je můžeme švestkami, rybízem nebo různým ovocem, na které máme právě chuť.

Přidal:admin, 30.1.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Jahodové bramborové knedlíky

Suroviny

SUROVINY NA 3 PORCE:
1 kguvařené brambory ve slupce
300 gmouka polohrubá
1 ksvejce
špetkasůl
30 ksjahody mražené
500 gstrouhanka
150 gmáslo
150 gkr. cukr

Postup přípravy

  1. Uvaříme brambory ve slupce. Očistíme je.
  2. Nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme špetku soli, vejce, postupně přidáváme polohrubou mouku a vypracováváme bramborové těsto.
  3. Rozválíme ho, nakrájíme na čtverce a do středu každého čtverce dáme mraženou jahodu.
  4. Vypracujeme kulky. Ty dáme vařit do osolené vroucí vody. Když vyjdou nahoru, jsou uvařené.
  5. Z másla, strouhanky a cukru připravíme v hrnci na sporáku drobenku. Uvařené knedlíky posypeme drobenkou a pořádně promícháme.
  6. Podáváme. Dobrou chuť.

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Dorisa