Nepečené jahodové řezy s čokoládovými sušenkami

Svěží koláč, ideální na léto. Bez pečení, bez zdlouhavé přípravy. Mňamka!

Přidal:admin, 13.6.2015
Kategorie: Koláče, cukroví, Nepečené
Nepečené jahodové řezy s čokoládovými sušenkami

Suroviny

Budeme potřebovat:
15 ksmáslové sušenky
600 mlsmetana ke šlehání
3 bal.jahodové želé
300 mlhorká voda
120 gkulaté piškoty
Jahodová vrstva:
800 gjahody
2 bal.jahodové želé
1 lžíceprášková želatina
Vrch:
400 mlsmetana ke šlehání
2 lžícekr. cukr
3 lžičkyprášková želatina
1/4 šálkuhorká voda
16 kssušenky v čokoládě

Postup přípravy

  1. Připravíme si formu na pečení o velikosti 25 x 35 cm a dno vyložíme sušenkami. Nejlepší je použít formu, kde se stěny dají oddělit od dna.
  2. Jahodové želé rozpustíme v horké vodě a necháme nabobtnat.
  3. 600 ml smetany vyšleháme na tuhou šlehačku. Pomalu přidáme jahodové želé do smetany a pomocí mixéru vyšleháme. Jahodovou smetanu navrstvíme na sušenky a pěkně uhladíme.
  4. Na vrch poklademe kulaté piškoty a odložíme do chladničky.
  5. Jahody rozmixujeme tyčovým mixérem a dáme je do hrnce. Přivedeme do varu, přidáme jahodové želé a práškovou želatinu a mícháním spojíme. Odstavíme a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Jahodové pyré opatrně nalijeme na piškoty a pěkně uhladíme. Necháme ztuhnout.
  6. Smetanu vyšleháme s kr. cukrem na tuhou šlehačku, přidáme předem připravenou želatinu (želatinu rozpustíme v horké vodě, ohřejeme a necháme mírně vychladnout). Želatinu přidáme k vyšlehané smetaně a promícháme. Navrstvíme na jahodovou dřeň a pěkně uhladíme. Na vrch poklademe čokoládové sušenky a odložíme do chladničky ztuhnout.

Zdroj: Z cukrem pudrem