NejRecept.cz Dezerty Nejlepší dezerty Tiramisu Jahodové tiramisu
Jahodové tiramisu
Recept Jahodové tiramisu
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   9.2.2016

Jahodové tiramisu

Pokud nemáte rádi klasické tiramisu, do kterého se přidává káva, vyzkoušejte jahodové. Luxus v tlamičce. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny
200 g
cukrářských piškotů Savoiardi
500 g
mascarpone
2 kelímky
šlehačkové smetany 31 %
500 g
čerstvých jahod
4 lžíce
moučkového cukru
6 plátků
želatiny
Postup receptu
Vytisknout
  1. Omyté okapané jahody překrájíme, zasypeme 2 lžícemi cukru a roxmixujeme na pyré. 10 jahod si odložíme.
  2. Šlehačky vyšleháme dotuha. Mascarpone vymícháme se zbylým cukrem a přidáme jahodové pyré. Znovu ručním šlehačem vymícháme. Želatinu si připravíme podle návodu. Do jahodového mascarpone přidáme ušlehanou šlehačku (trochu si můžeme odložit na finální ozdobení, ale není to nutné).
  3. Do želatiny, kterou jsme si připravili dle návodu, přidáme 3 lžíce jahodové hmoty, zamícháme a přidáme k jahodovému krému. Znovu prošleháme.
  4. Dno dortové formy (24 cm) nebo jiné vhodné nádoby vyskládáme piškoty v jedné vrstvě, zalejeme polovinou jahodového krému, posypeme nadrobno nakrájenými jahodami, dáme další vrstvu piškotů a zbytek krému. Dáme (ideálně přes noc) ztuhnout do lednice.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář