Jahodový řez se želatinou

Jahodový řez se želatinou. Svěží řezy s vanilkovou náplní. Autor: Klasotinka.

Přidal:Klasotinka, 10.7.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Jahodový řez se želatinou

Suroviny

Těsto:
250 gpolohrubé mouky
1/2 sáčkuprášku do pečiva
4 ksvejce
250 gcukru
10 lžicvlažné vody
10 lžicoleje
Krém:
1 bal.jahodový kompot
1 bal.jahodový pudinkový prášek
200 gmásla
4 lžícemoučkového cukru
Poleva:
2 bal.červené želatiny
čerstvé jahody

Postup přípravy

  1. Začneme krémem. Slijeme šťávu z kompotu, rozmícháme v ní pudinkový prášek a uvaříme hustý pudink. Máslo s cukrem vyšleháme a po částech zašleháme vychladlý pudink a rozmačkané kompotované jahody. Hotový krém necháme v lednici.
  2. Korpus:
    Vyšleháme žloutky s cukrem, pak zašleháme vlažnou vodu, olej.
    Vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Pečeme při 180°C cca 20 minut.
  3. Na vychladlý korpus natřeme krém .Na krém rozložíme pokrájené čerstvé jahody a vše zalijeme nachystanou želatinou.
    Necháme ztuhnout a podáváme chlazené.