Jahodový turecký med

Oblíbený turecký dezert, který je velmi jednoduchý na přípravu. Rozmixované jahody se želatinou a cukrem.

Přidal:admin, 19.6.2015
Kategorie: Chuťovky, Nepečené
Jahodový turecký med

Suroviny

Budeme potřebovat:
200 gjahody
15 gželatina
150 gmoučkový cukr
1/2 kscitron - šťáva

Postup přípravy

  1. Jahody omyjeme, očistíme a rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké hmoty. Přidáme želatinu a necháme chvíli nabobtnat. Následně přidáme 120 g moučkového cukru a citronovou šťávu a dobře promícháme na mírném ohni. Ohříváme, dokud se želatina nerozpustí a odstavíme. Hmota nesmí vřít.
  2. Směs necháme mírně vychladnout a následnou ji znovu mixérem vyšleháme, abychom získali hustší a světlejší hmotu.
  3. Připravíme si formu, kterou vyložíme pečícím papírem a hmotu vylijeme, pěkně uhladíme a odložíme do lednice na 5-6 hodin.
  4. Pak nakrájíme na kostičky a posypeme moučkovým cukrem (30 g). Dobrou chuť!

Zdroj: Povar