Japonský vítr

Vynikající extra krémové řezy se skrývají pod názvem japonský vítr.

Přidal:admin, 23.10.2015
Kategorie: Koláče, cukroví, Moučníky
Japonský vítr

Suroviny

Budeme potřebovat:
5 ksbílky
150 gmoučkový cukr
1 lžíceocet
2 lžícedětská krupice
Krém 1:
10 ksžloutku
100 gkr. cukr
100 gčokoláda
200 glískové ořechy
200 gmáslo
Krém 2:
1/2 lsmetana ke šlehání
2 bal.Smetafix

Postup přípravy

  1. Bílky vyšleháme s cukrem a octem do tuhé pěny a vařečkou přimícháme dětskou krupici. Těsto rozdělíme na polovinu a každou část navrstvíme na papírem vyložený plech na pečení a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů, dokud těsto jemně nezhnědne. Upečené těsta necháme vychladnout.
  2. Krém 1:
    Žloutky vyšleháme s cukrem ve vodní lázni, přidáme čokoládu a mleté lískové oříšky. Hmotu odstavíme a necháme mírně vychladnout. Potom přidáme máslo a vyšleháme.
  3. Krém 2:
    Smetanu vyšleháme se ztužovačem do tuhé šlehačky a rozdělíme ji na polovinu.
  4. Na jedno těsto navrstvíme čoko krém, navrstvíme polovinu šlehačky, uložíme druhý plát těsta, znovu navrstvíme čoko krém a na vrch navrstvíme druhou polovinu šlehačky. Odložíme do lednice na minimálně 3 hodiny.

Zdroj: Coolinarika