Játra na slanině

Rychlovka na oběd. Chutné a nenáročné. Autor: siesta

Přidal:siesta, 3.5.2015
Kategorie: 15 minutovky, Hlavní jídla
Játra na slanině

Suroviny

Budeme potřebovat:
500 gjater (drůbeží, vepřová)
1 ksvětší cibule
100 gslaniny
3 stroužkyčesneku
sůl
majoránka
tuk na smažení

Postup přípravy

  1. Na rozpálené pánvi si orestujeme na půlkolečka nakrájenou cibuli. Přidáme na nudličky nakrájenou slaninu a osmahneme dorůžova. Sundáme z pánve a necháme na ní jen tuk.
  2. Játra omyjeme a osušíme. Máme-li hovězí nebo vepřová, nakrájíme si je na plátky asi 0,5cm vysoké. V misce si utřeme česnekovou pastu z prolisovaného česneku a soli, a tou pomažeme játra. Restujeme na rozpálené pánvi a před otočením na druhou stranu posypeme rozdrcenou majoránkou.
  3. Když máme játra hotová (můžeme podle chuti dosolit), vrátíme na pánvičku cibuli a slaninu a promícháme.
  4. Podáváme s hranolkami nebo brambory, nezapomeneme na tatarskou omáčku.