Játrová paštika od Nadi

Domácí paštika je domácí paštika. Kuřecí játra, šalotka, česnek, máslo, sádlo, ...

Přidal:admin, 19.6.2015
Kategorie: Pomazánky
Játrová paštika od Nadi

Suroviny

500 gchlazených kuřecích jater
1 ksšalotka
1 stroužekčesneku
1 lžícemásla
1 lžícesádla
špetkastrouhaného muškátové oříšku
4 snítkytymiánu
250 gmásla (50 g si ponecháme na další použití)
150 ml31% smetany ke šlehání
2 lžícemandlových lupínků
2 lžícesušených nasekaných brusinek
čerstvě drcený pepř
sůl

Postup přípravy

  1. Játra omyjeme, očistíme a osušíme. Nakrájíme na menší kousky.
  2. Na sádle a másle necháme zesklovatět pokrájenou šalotku a nasekaný česnek. Přidáme lístky tymiánu a necháme rozvonět.
  3. Přidáme játra a zprudka restujeme 5 minut. Nesmí být krvavá, uvnitř musí zůstat růžová. Přidáme sůl, pepř a muškátový oříšek. Přilejeme smetanu a necháme minutu probublávat. Stáhneme z plamene a necháme vychládnout.
  4. Přemístíme do mixéru a přidáme 200 g zcela měkkého másla. Rozmixujeme dohladka. Podle chuti případně ještě dosolíme. Přidáme madle a brusinky a urovnáme do misek.
  5. Zbytek másla necháme rozehřát a trochu zchládnout. Máslem zalejeme povrch játrovky v každé misce. Necháme ztuhnout v lednici. Podáváme na čerstvé nebo opečené bagetě.

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem