Jednoduchá dvoubarevná bábovka

Chutná dvoubarevná bábovka - bílé a tmavé těsto. Jednoduchá a rychlá na přípravu.

Přidal:admin, 15.4.2015
Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví
Jednoduchá dvoubarevná bábovka

Suroviny

Potřebujeme:
4 ksvejce
200 gmoučkový cukr
200 ghladká mouka
1 bal.prášek do pečiva
1 dcloleje
1 dclvody
1 bal.vanilkový cukr
kakao
rozinky
čokoládová poleva
tuk a mouka na formu

Postup přípravy

  1. Žloutka utřeme do pěny s moučkovým a vanilkovým cukrem. Postupně přidáme, vodu, olej a mouku s práškem do pečiva. Nakonec přidáme tuhý sníh z bílků.
  2. Polovinu těsta nalijeme do formy, posypeme rozinkami, do druhé poloviny přimícháme prosáté kakao podle chuti, zamícháme a nalijeme do formy.
  3. Upečeme v předem vyhřáté troubě na 150-170 stupňů.
  4. Necháme vychladnout, vyklopíme z formy a můžeme polít čokoládovou polevou nebo posypat moučkovým cukrem. Dobrou chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou