NejRecept.cz Dezerty Bublaniny Jednoduchá jahodová bublanina
Jednoduchá jahodová bublanina
Recept Jednoduchá jahodová bublanina
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   19.5.2016

Jednoduchá jahodová bublanina

Už se těším na jahody z mé zahrady. Už co chvíle budou! Autor: Naďa I. (Rebeka)

Sdílet na Facebooku
Suroviny
300 g
polohrubé mouky
3 ks
vejce
150 g
moučkového cukru
1 bal.
vanilkový cukr
kůra z 1 citronu najemno nastrouhaná
10 lžic
oleje
10 lžic
vlažného mléka
1/2 sáčku
kypřícího prášku do pečiva
400 g
čerstvých jahod
2 lžíce
krystalového cukru
Postup receptu
Vytisknout
  1. Kromě základních surovin si připravíme plech (35 x 25 cm), olej ve spreji nebo jiný tuk a hrubou mouku na vysypání plechu, moučkový cukr na finální úpravu.
  2. Žloutky vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do husté pěny. Přidáme citronovou kůru. Mouku promícháme s pečivovým práškem a prosijeme. Do žloutkové hmoty přidáváme postupně a na střídačku olej, mléko a mouku.
  3. Z bílků se špetkou soli vyšleháme pevný sníh. Ten pak opatrně a zlehka vmícháme do těsta. Do vymazaneho a vysypaného plechu nalejeme těsto a stěrkou uhladíme. Omyté, okapané a překrájené jahody promícháme s krystalovým cukrem (to proto, aby nám nepropadly až ke dnu) a naskládáme nahusto na těsto. V troubě na 180 st. pečeme dorůžova cca 20 až 30 minut. Respektujeme zkušenosti s vlastní troubou.
  4. Po vychladnutí poprášíme moučkovým cukrem.
Autor: Naďa I. (Rebeka)
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář