Jednoduchá mandarinková roláda

Jednoduchá a chutná roláda. Těsto se neláme, dá se pěkně srolovat a samotná piškota není vůbec suchá a v kombinaci s krémem a ovocem je osvěžující. Autor: Aďka

Přidal:adkas, 19.2.2016
Kategorie: Moučníky
Jednoduchá mandarinková roláda

Suroviny

Těsto:
5 ksvejce
120 gkr. cukr
špetkasůl
3 lžícevoda
5 lžicpolohrubá mouka
2 lžícekakaa
Krém:
200 gjemný tvaroh
5 lžicvaječný koňak
2 lžícemoučkový cukr
250 mlsmetana ke šlehání
1,5 konzervy mandarinky
Dále budeme potřebovat:
80 gčokoláda
4 lžícesmetana ke šlehání

Postup přípravy

  1. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme vodu a znovu krátce mixujeme. Přidáme prosátou mouku smíchanou s kakaem a nakonec přidáme ušlehaný sníh z bílků, který jsme vyšlehali se špetkou soli. Jemně, krouživými pohyby sníh vmícháme do žloutkové hmoty.
  2. Vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do předem vyhřáté troubě. Pečeme při teplotě 180 stupňů 12-15 minut. Zbytečně nepečeme dlouho, abychom roládu nevysušily. Vyjmeme, necháme stát 2-3 minuty a pomocí utěrky i s papírem těsto srolujeme do rolády a necháme zcela vychladnout.
  3. Tvaroh vymixujeme s cukrem, přidáme vaječený koňak a krátce mixérem ještě vyšleháme. Šlehačku vyšleháme a opatrně, pouze vařečkou ji vmícháme do tvarohu. Z vyšlehané smetany si můžeme odložit stranou 3 lžíce na ozdobu.
  4. Roládu rozvineme, odstraníme papír a natřeme tvarohovou nádivku. Poklademe okapané mandarinky a opatrně stočíme. Odložíme do lednice.
  5. Nad párou rozpustíme čokoládu se smetanou. Odstavíme a necháme mírně vychladnout. Roládu vyjmeme z lednice a natřeme mírně vychladlou čokoládu. Čokoláda má konzistenci jako řidší krém, čili roládu potíráme a nezaléváme jako při klasické čokoládové polevě. Zdobíme podle vlastní fantazie.

Zdroj: Adkas-tastyfood