Jednoduchá sametová roláda

Pokud se Vám nechce dlouho stát v kuchyni a připravovat náročné zákusky, připravte si jednoduchou a chutnou sametovou roládu. Dovnitř můžete vložit i banán a bude to hotová delikatesa.

Přidal:admin, 19.3.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Jednoduchá sametová roláda

Suroviny

Těsto:
6 ksvejce
5 lžickr. cukru
3 lžícetmavého kakaa
1/2 lžičkysody bikarbony
Náplň:
1/2 lmléka
5 lžícepolohrubé mouky
1 ksvejce
250 gmásla
1 bal.vanilkový cukr
5 lžicmoučkového cukru
2 lžícekakaa

Postup přípravy

  1. Bílky vyšleháme s cukrem na tuhý sníh, postupně přidáme žloutky a pak sodu b. s kakaem - už jen jemně vmícháme vařečkou.
  2. Upečeme na plechu, který jsme si vystlali papírem při teplotě 180 stupňů.
  3. Po upečení vyklopíme těsto na vlhkou utěrku a stočíme.
  4. V mléce rozmícháme vejce a mouku, uvaříme hustou kaši. Do vlažného vmícháme máslo, vyšleháme a rozdělíme na 2 části.
  5. Do jedné dáme vanilku, a do druhé kakao a moučkový cukr.
  6. Plát těsta po vychladnutí rozbalíme, natřeme světlou náplň a pak tmavou, svineme do rolády. Roládu necháme dobře ztuhnout a nakonec posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou