Jednoduché a rychlé cuketové placičky

Oblíbená surovina v kuchyni - cuketa. Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme vajíčko, mouku, česnek a smažíme na rozpáleném oleji do zlata. Autor: Mineralka

Přidal:Mineralka, 11.7.2016
Kategorie: Chuťovky, Hlavní jídla
Jednoduché a rychlé cuketové placičky

Suroviny

Budeme potřebovat:
2-3 kscuketa (1 ks = cca 300 g)
1 ksvejce
4 stroužkyčesnek
100 ghladká mouka
sůl
pepř
rostlinný olej
kopr nebo petrželka
Dip:
zakysaná smetana

Postup přípravy

  1. Suroviny jsem ztrojnásobila, protože jsem měla velkou cuketu :)
  2. Cuketu očistíme a nastrouháme na hrubším struhadle. Nastrouhanou cuketu necháme chvíli odpočívat v hlubší misce a následně ji mačkáním zbavíme přebytečné vody.
  3. Přidáme prolisovaný česnek, vajíčko a mouku. Pokud máte příliš vodnatou hmotu, přidejte více mouky.
  4. Osolíme, opepříme, přidáme nasekaný kopr nebo petrželku a ihned lžící vrstvíme hromádky na rozpálenou pánev s olejem. Smažíme z obou stran do zlatova.
  5. Podáváme se zakysanou smetanou, do které jsme přidali nasekaný kopr nebo jinú bylinku (nemusí být). Dobrou chuť!