Jednoduché citrónové řezy s bílou čokoládou

Opravdu zcela jednoduché řezy, které se hodí jako ke kafíčku, tak i k šálku čaje. Autor: Mineralka

Přidal:Mineralka, 6.5.2016
Kategorie: Moučníky
Jednoduché citrónové řezy s bílou čokoládou

Suroviny

Těsto:
7 ksvejce
300 gmoučkový cukr
5 lžicvoda
220 gpolohrubá mouka
1 bal.prášek do pečiva
Krém:
500 mlmléka
200 gkr. cukr
5 lžichrubá mouka
250 gmáslo
1 kscitron - šťáva
Dále budeme potřebovat:
bílá čokoládová poleva

Postup přípravy

  1. Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem za postupného přidávání teplé vody do pěny. Bílky vyšleháme se špetkou soli na pevný sníh.
  2. Obě hmoty spojíme a přisypeme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a zlehka zamícháme.
  3. Těsto vylijeme na plech, který jsme vyložili papírem na pečení, uhladíme a pečeme při teplotě 180 stupňů cca 15-20 minut.
  4. Po upečení necháme vychladnout.
  5. Dáme vařit mléko, kr. cukr. Trochu mléka oddělíme, přidáme hrubou mouku a pořádně rozmícháme, abychom neměli hrudky. Přidáme do horkého mléka a uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout a potom přidáme máslo a mixérem spojíme.
  6. Do hotového krému přidáme šťávu z jednoho citronu. Krém natřeme rovnoměrně na těsto a vrch polijeme rozpuštěnou bílou čokoládou.