Jednoduché plundrové pečivo

Kombinovat kynuté těsto s lístkovým těstem vás určitě nenapadlo, ale výsledek určitě stojí za vyzkoušení. Autor: Diabambulka

Přidal:admin, 15.2.2016
Kategorie: Moučníky
Jednoduché plundrové pečivo

Suroviny

1 kslistové těsto
30 gčerstvé kvasnice
3 lžícekrystalového cukru
300 ghladká mouka
špetkasoli
3 lžíceoleje
150 mlmléka
Na potření:
1 ksvejce
Na posypání:
trochucelý mák
trochusezam
Náplň:
středně velké sladší jablka
vanilkový cukr
skořicový cukr

Postup přípravy

  1. Do mísy nasypeme mouku, přidáme cukr, troška teplého mléka a kvasnice. Počkáme dokud kvásek vykyne.
  2. K mouce s vykynutým kváskem přidáme 3 lžíce oleje, špetku soli a tolik vlažného mléka, abychom vypracovali hladké, nelepivé těsto. Těsto vypracujeme a dáme kynout na teplé místo. Nezapomeneme během kynutí znovu promísit, aby se dobře provzdušnilo a bylo krásné nadýchané :-)
  3. Po vykynutí vyválíme na plát, do jeho středu položíme také vyválené lístkové těsto a proložíme. Takto vypadá přeloženo těsto, tento postup 3x zopakujeme po 15 minutách.
  4. Následně rozválíme, nakrájíme a naplníme nádivkou podle chuti. Já jsem plnila jablečnou náplní. Nastrouhané jablka chvíli pokusíme je třeba podlijeme troškou vody, posypeme vanilkovým a skořicovým cukrem. Necháme vychladnout a plníme.
  5. Potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme mákem nebo sezamem a pečeme na plechu vystlaném pečícím papírem do zlata :-)

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Diabambulka