Jednoduchý bramborový prívarok

Pravá klasika na oběd. Jednoduchý, chutný a hlavně rychlý oběd, který chutná snad každému. Mňam!

Přidal:admin, 26.1.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Jednoduchý bramborový prívarok

Suroviny

SUROVINY NA 4 PORCE:
600 gbrambory
3 ksbobkový list
1 kssmetana ke šlehání
5 kscelý pepř
2 lžícehladká mouka
1/2 lžičkymletá červená paprika
1/2 ksšťáva z citronu
1 lžícecukr
podle chutisůl
podle chutipepř
podle chutikopr

Postup přípravy

  1. Brambory očistíme a dáme vařit do osolené vody spolu s bobkovým listem a celým pepřem.
  2. Když jsou brambory uvařené, přidáme smetanu, ve které jsme si rozmíchali hladkou mouku na zahuštění a mletou červenou papriku.
  3. Dochutíme šťávou z citronu (nebo octem), troška ocukrujeme (nemusíte), popřípadě, kdo má rád může přidat trošku kopru. Krátce povaříme a podáváme se sekanou, karbanátky nebo vajíčkem. Dobrou chuť.

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Diabambulka