Jednoduchý francouzský dezert s jahodami
Slavný francouzský dezert, kterému určitě neodoláte. Skládá se z několika vrstev těsta, vanilkového pudinku a jahod. Mňamka!
Suroviny
Budeme potřebovat:1 bal.listové těsto
1 šálekjahody
1 šálekmléko
1 ksvejce
1 lžícekr. cukr
1/2 bal.vanilkový cukr
1,5 lžícehladká mouka
moučkový cukr na posypání
Postup přípravy
- Připravíme si plech na pečení, který vyložíme papírem. Listové těsto rozválíme na velký obdélník, nakrájíme ho na menší stejné obdélníky, které uložíme na plech. Jemně pomoučníme a upečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů do zlata.
- Mléko dáme do hrnce, přidáme rozšlehané vajíčko s cukrem a moukou. Důkladně utřeme, abychom neměli hrudky a uvaříme hustý krém.
- Upečené obdélníky překrojíme na polovinu. Na spodní část navrstvíme cukrářským sáčkem žloutkový krém, poklademe nakrájené jahody, položíme plátek těsta, znovu navrstvíme krém a poklademe jahody. Zakryjeme třetím plátem těsta a ozdobíme podle vlastní fantazie. Dobrou chuť!
Zdroj: Alimero