Jednoduchý koláč ČERNOŠKO s třešněmi

Rychlý, extra kakaový s vydatnou dávkou ovoce. Můžete použít třešně, borůvky, hrušky, jablka, jahody, ...

Přidal:admin, 8.7.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Jednoduchý koláč ČERNOŠKO s třešněmi

Suroviny

Budeme potřebovat:
2 šálkypolohrubá mouka
200 gmáslo
1/3 šálkuvoda
3 lžíceolej
5 lžickakao (ploché lžíce)
1 šálkukr. cukr
2 lžičkavanilkový cukr
1,5 lžičkyprášek do pečiva
5 ksvejce
400 gtřešně
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

  1. Na rozpálené pánvi rozpustíme máslo, přidáme 1/3 šálku vody, olej, kr. cukr, kakao a zahřejeme. Následně odstavíme a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
  2. Když je hmota pokojové teploty, přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva, žloutky, vanilkový cukr a vše spolu důkladně smícháme.
  3. Do takto připravené hmoty zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
  4. Připravíme si menší formu na pečení o rozměru 25 x 25 cm, vyložíme ji papírem na pečení a navrstvíme těsto. Na těsto poklademe třešně těsně vedle sebe.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 55 minut.
  6. Upečený koláč vyjmeme a necháme vychladnout. Vrch můžeme posypat moučkovým cukrem. Dobrou chuť!

Zdroj: Z cukrem pudrem