Jednoduchý křehounký jablečník

Jemný a nadýchaný jako pavučinka. Jablko můžete zaměnit například za hrušku nebo broskev ai tak bude skvělý.

Přidal:admin, 21.1.2016
Kategorie: Moučníky
Jednoduchý křehounký jablečník

Suroviny

3 ksjablko
3 ksvejce
100 gměkké máslo
150 gkr. cukr
150 gpolohrubá mouka
50 gkukuřičný škrob
1/2 bal.prášek do pečiva
180 mlsmetana ke šlehání

Postup přípravy

  1. Připravíme si formu o průměru 28 x 18 cm. Troubu vyhřejeme na 180 stupňů.
  2. Jablka očistíme a nakrájíme na tenké plátky, které uložíme do misce a pokapeme je šťávou z poloviny citronu.
  3. Vajíčka vyšleháme s cukrem do husté pěny, přidáme měkké máslo a mixujeme, dokud se hmota nespojí. Následně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kukuřičným škrobem. Jemně vařečkou promícháme.
  4. Smetanu na šlehání vyšleháme do tuhé šlehačky. Několik lžic připraveného těsta zamícháme do ušlehané šlehačky a následně smetanovou hmotu přimícháme do celého těsta.
  5. Těsto navrstvíme do plechu, poklademe tenké plátky jablek těsně k sobě a pečeme cca půl hodinu. Ještě teplý koláč posypeme moučkovým cukrem.

Zdroj: Coolinarika