NejRecept.cz Dezerty Koláče Jablečný koláč Jednoduchý křehounký jablečník
Jednoduchý křehounký jablečník
Recept Jednoduchý křehounký jablečník
Triniti Triniti    ·   21.1.2016

Jednoduchý křehounký jablečník

Jemný a nadýchaný jako pavučinka. Jablko můžete zaměnit například za hrušku nebo broskev a i tak bude skvělý. Tak jednoduchý, určitě ho zvládne připravit i začátečnice v pečení, takže šup do kuchyni a vykouzlíte tam tento sladký koláček, který bude chutnat každému. Autor: Triniti

20 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
3 ks
jablko
3 ks
vejce
100 g
měkké máslo
150 g
kr. cukr
150 g
polohrubá mouka
50 g
kukuřičný škrob
1/2 bal.
prášek do pečiva
180 ml
smetana ke šlehání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si formu o průměru 28 x 18 cm. Troubu vyhřejeme na 180 stupňů.
  2. Jablka očistíme a nakrájíme na tenké plátky, které uložíme do misce a pokapeme je šťávou z poloviny citronu.
  3. Vajíčka vyšleháme s cukrem do husté pěny, přidáme měkké máslo a mixujeme, dokud se hmota nespojí. Následně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kukuřičným škrobem. Jemně vařečkou promícháme.
  4. Smetanu na šlehání vyšleháme do tuhé šlehačky. Několik lžic připraveného těsta zamícháme do ušlehané šlehačky a následně smetanovou hmotu přimícháme do celého těsta.
  5. Těsto navrstvíme do plechu, poklademe tenké plátky jablek těsně k sobě a pečeme cca půl hodinu. Ještě teplý koláč posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář