Jemné a šťavnaté masíčko - zapékaná kuřecí prsa

Bez smažení připravené zapékané kuřecí řízky. Připravit je můžete dvěma způsoby, je jen na vás, který si vyberete.

Přidal:admin, 6.2.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Jemné a šťavnaté masíčko - zapékaná kuřecí prsa

Suroviny

První způsob:
500 gkuřecí prsa
5 lžicmajonéza
2 lžícehořčice
2 lžícebílé víno
1/2 lžícecitronová šťáva
sůl a strouhanka
Druhý způsob:
500 gkuřecí prsa
200 mlbílý jogurt
200 gmajonéza
4 stroužkyčesnek
sůl a pepř
strouhanka

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso nakrájíme na menší řízky, které vložíme do zapékací misky.
  2. V misce utřeme majonézu s hořčicí, bílým vínem a citrónovou šťávou. Ochutíme solí a potřeme touto marinádou maso v zapékací míse. /Při přípravě druhé marinády smícháme suroviny, které jsou k tomu určeny/
  3. Odložíme do lednice na 15 minut a následně každý kousek masa obalíme ve strouhance a položíme zpět do zapékací mísy.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů do zlata.

Zdroj: Coolinarika