Jemné banánky

Tyto banánky můžete připravit i přes strojek i přes cukrářský sáček s ozdobnou špičkou. Polovinu namočíme do čokolády a já jsem zdobila ještě cukrářskými ozdobami. Autor: Adddy

Přidal:Adddy17, 22.11.2016
Kategorie: Vánoční cukroví, Vánoce, Koláče, cukroví
Jemné banánky

Suroviny

32 dkghladké mouky
25 dkgmásla
7 dkgmoučkového cukru
Čoko poleva:
10 dkgčokolády na vaření
5 dkgztuženého tuku

Postup přípravy

  1. Zpracujeme těsto a protlačíme strojkem, upečeme.
  2. Pečeme při teplotě 200 stupňů dozlatova. Dáváme pozor, pečeme krátce. Hned když mají zlatý nádech, vybíráme je z trouby.
  3. Po vychladnutí jednu stranu namáčíme do čoko polevy a ozdobíme např. srdíčkama.