NejRecept.cz Dezerty Koláče Jemné čokoládové řezy
Jemné čokoládové řezy
Recept Jemné čokoládové řezy
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Petra H Petra H    ·   27.2.2015

Jemné čokoládové řezy

Pudinkový krém vymícháný s máslem a jemné piškotové těsto. Výborný koláček s čokoládovou chutí. Autor: Petra

40 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

400 g
polohrubá mouka
120 g
moučkový cukr
2 ks
žloutky
100 g
máslo
175 g
zakysaná smetana
2 lžíce
kakao
1 lžička
prášek do pečiva
špetka
sůl

Krém:

2 bal.
čokoládový pudink
400 ml
mléka
100 g
máslo
120 g
kr. cukr
100 g
nutela
Postup receptu
Vytisknout
  1. Mouku si smícháme s moučkovým cukrem, přidáme prášek do pečiva a špetku soli. Máslo si utřeme spolu se žloutky a přidáme zakysanou smetanu. K utřeného máslu přidáváme sypkou směs a zpracováváme hladké těsto, které si rozdělíme na 3 části.
  2. Do dvou částí přidáme po lžíci kakaa. Tři těsta si upečeme na obrácené straně plechu při teplotě 180 stupňů. Pečeme cca 8-10 minut. Před pečením je popícháme vidličkou.
  3. Do mléka si přidáme cukr a zahřejeme. Přidáme pudinkové prášky a důkladně mícháme, abychom neměli hrudky. Uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout.
  4. Po vychladnutí vmícháme máslo a nutelu. Spojíme mixérem.
  5. Na tmavý plát těsta si natřeme 1/2 krému, položíme světlý plát těsta a navrstvíme druhou část krému. Trocha krému si necháme na vrch. Utlačíme to druhým tmavým těstem a zatížíme na 1 hodinu knihami.
  6. Vrch ozdobíme zbylým krémem a vidličkou uděláme různé tvary. Nakrájíme na úhledné řezy a podáváme. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář