Jemné koblihy bez kynutí

Vynikající koblihy bez kynutí. Nadýchané a jemné těsto z kondenzovaného mléka.

Přidal:admin, 4.10.2015
Kategorie: Moučníky
Jemné koblihy bez kynutí

Suroviny

Budeme potřebovat:
400 gpolohrubá mouka
3 ksvejce
1 konzerva salko (kondenzované mléko nevařené)
špetkasůl
1 bal.prášek do pečiva
1 bal.vanilkový cukr
olej na smažení
čokoláda na ozdobu

Postup přípravy

  1. Nevařené kondenzované mléko a vajíčka vymícháme do hladka. Postupně přidáváme mouku, kterou prosejeme přes jemné síto, přidáme prášek do pečiva, špetku soli a vanilkový cukr. Zpracujeme hladké těsto, které na pomoučeném pracování vále rozválíme na hrubší plát.
  2. Z plátu těsta pomocí poháru vykrájíme kolečka a uvnitř vykrojíme ještě malou dírku (například pomocí víčka od láhve).
  3. Koblihy smažíme v rozpáleném rostlinném oleji z obou stran do zlata. Vysmažené ukládáme na bavlněný nebo papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného oleje.
  4. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a jednu stranu koblih namočíme. Necháme ztuhnout a podáváme.

Zdroj: Vk