NejRecept.cz Sladká jídla Koblihy Jemné koblihy bez kynutí
Jemné koblihy bez kynutí
Recept Jemné koblihy bez kynutí
NejLucka NejLucka    ·   4.10.2015

Jemné koblihy bez kynutí

Vynikající koblihy bez kynutí. Nadýchané a jemné těsto z kondenzovaného mléka.

Suroviny

Budeme potřebovat:

400 g
polohrubá mouka
3 ks
vejce
1 konzerva salko (kondenzované mléko nevařené)
špetka
sůl
1 bal.
prášek do pečiva
1 bal.
vanilkový cukr
olej na smažení
čokoláda na ozdobu
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nevařené kondenzované mléko a vajíčka vymícháme do hladka. Postupně přidáváme mouku, kterou prosejeme přes jemné síto, přidáme prášek do pečiva, špetku soli a vanilkový cukr. Zpracujeme hladké těsto, které na pomoučeném pracování vále rozválíme na hrubší plát.
  2. Z plátu těsta pomocí poháru vykrájíme kolečka a uvnitř vykrojíme ještě malou dírku (například pomocí víčka od láhve).
  3. Koblihy smažíme v rozpáleném rostlinném oleji z obou stran do zlata. Vysmažené ukládáme na bavlněný nebo papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného oleje.
  4. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a jednu stranu koblih namočíme. Necháme ztuhnout a podáváme.

Zdroj: Vk

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář