Jemné, nadýchané a lahodné sladké domácí rohlíky

Vůně domácího pečiva je neodolatelná. Jemné, sladké rohlíky, plněné marmeládou, nutellou, kakaem, čokoládou nebo pudinkem.

Přidal:admin, 20.11.2015
Kategorie: Moučníky, Chuťovky
Jemné, nadýchané a lahodné sladké domácí rohlíky

Suroviny

Těsto:
4 ksvejce
200 gkr. cukr
200 gpodmáslí
125 gsádlo nebo máslo
1 kostkadroždí
1 lžičkasůl
1 kscitron - kůra
1 bal.vanilkový cukr
175 mlmléko
1250 ghladká mouka
Dále budeme potřebovat:
žloutek na potření
kr. cukr na posypání
marmeláda, nutella, pudink, ...

Postup přípravy

  1. 50 ml mléka zahřejeme, přidáme 1 lžíci cukru, 1 lžíci hladké mouky a droždí. Necháme vzejít kvásek.
  2. Vajíčka vyšleháme vidličkou, přidáme cukr, vanilkový cukr, vlažné mléko, sůl, kůru z citronu, podmáslí, rozpuštěné máslo nebo sádlo a prosátou mouku.
  3. Pak přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout cca 1 hodinu.
  4. Vykynuté těsto rozdělíme na kuličky o hmotnosti 100 g a na pomoučené pracovní desce je rozválíme do tenkého kruhu. Potřeme připravenou nádivkou (nutellou, marmeládou, pudinkem nebo čímkoliv, co máte rádi) a srolujeme.
  5. Rohlíky ukládáme na papírem vyložený plech na pečení, necháme je kynout půl hodinu zakryté utěrkou, potřeme je rozšlehaným žloutkem a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme do zlata při teplotě 180 stupňů.
  6. Těsně před koncem pečení vrch posypeme kr. cukrem.

Zdroj: Coolinarika