Jen tak zlehka - lečo z domácí zeleniny

Jen tak zlehka. Vše, co jsem našla v chladničce byla paprika, rajče, kousek klobásy a jarní cibulka. Vzniklo z toho lečo, jen jsem musela utíkat do obchodu na vajíčka. Tak jestli máte v lednici bez užitku kousek uzeniny, zeleninu a pod, vykouzlíte chutnou večeři do 15 minut. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:rebeka, 10.8.2017
Kategorie: 15 minutovky, Hlavní jídla
Jen tak zlehka - lečo z domácí zeleniny

Suroviny

250 guzenina (klobása, párek...)
4 ksrůznobarevné papriky
300 grajčat
1 kscibule
3 až 4 ksvejce
1 lžícesádla
dle chutisůl, pepř
případně i výpek z masa

Postup přípravy

  1. Na sádle osmahneme na kostčky pokrájenou cibuli, přidáme uzeninu, na kostky pokrájenou papriku a 7 minut restujeme.
  2. Přidáme pokrájená rajčata a restujeme dalších 5 minut. Osolíme a opepříme dle chuti.
  3. Zvlášť na pánvi a troše tuku (máslo, olej, sádlo) vymícháme vajíčka.
  4. Ty pak přidáme do pánve s uzeninou a zeleninou. Doladíme chutě.
  5. Máme-li naťovou cibulku, přidáme ji také.

Můj blog: Vaření s Tomem