NejRecept.cz Část dne Oběd Jen tak zlehka - lečo z domácí zeleniny
Jen tak zlehka - lečo z domácí zeleniny
Recept Jen tak zlehka - lečo z domácí zeleniny
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   10.8.2017

Jen tak zlehka - lečo z domácí zeleniny

Jen tak zlehka. Vše, co jsem našla v chladničce byla paprika, rajče, kousek klobásy a jarní cibulka. Vzniklo z toho lečo, jen jsem musela utíkat do obchodu na vajíčka. Tak jestli máte v lednici bez užitku kousek uzeniny, zeleninu a pod, vykouzlíte chutnou večeři do 15 minut. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny
250 g
uzenina (klobása, párek...)
4 ks
různobarevné papriky
300 g
rajčat
1 ks
cibule
3 až 4 ks
vejce
1 lžíce
sádla
dle chuti
sůl, pepř
případně i výpek z masa
Postup receptu
Vytisknout
  1. Na sádle osmahneme na kostčky pokrájenou cibuli, přidáme uzeninu, na kostky pokrájenou papriku a 7 minut restujeme.
  2. Přidáme pokrájená rajčata a restujeme dalších 5 minut. Osolíme a opepříme dle chuti.
  3. Zvlášť na pánvi a troše tuku (máslo, olej, sádlo) vymícháme vajíčka.
  4. Ty pak přidáme do pánve s uzeninou a zeleninou. Doladíme chutě.
  5. Máme-li naťovou cibulku, přidáme ji také.

Můj blog: Vaření s Tomem

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář