Jogurtové brambory

Turecká příloha. Pečené brambory v jogurtové marinádě s kořením a pikantní paprikou. Je to naprosto jednoduchá příloha, kterou zvládnete připravit za pár minut. A nezapomeňte na tymián, ten tam nesmí chybět. Je to jedna z jejich tradičních přísad. Dobře vyhřátá trouba je také velmi důležitá, jinak brambory nebudou křupavé. Tuto přílohu dělávám doma velmi často a vždy se stejným kořením :)

Přidal:Jaja79, 27.8.2016
Kategorie: Přílohy
Jogurtové brambory

Suroviny

4-5 ksbrambory
2 PLolej
2 PLbílý hustý jogurt
1 lžičkasůl
1/4 lžičkyčervená pikantní paprika
1/2 lžičkymáta
1/2 lžičkytymián

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 stupňů a připravíme si plech, který vyložíme pečícím papírem.
  2. Brambory očistíme, omyjeme a osušíme. Překrojíme je na polovinu a nakrájíme na tenké plátky, které vložíme do velké misky.
  3. V druhé misce připravíme marinádu. Vše důkladně utřeme a nalijeme na brambory. Pořádně rukama promícháme a uložíme na plech.
  4. Pečeme, dokud brambory nedostanou pěkný zlatavý vzhled.