Jogurtové kuřecí řízky

Méně kalorické než smažené a hlavně chutné a jemné. Výborná volba na chutný oběd. Dobrou chuť!

Přidal:admin, 21.3.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Jogurtové kuřecí řízky

Suroviny

Potřebujeme:
1 kgkuřecích prsou nebo stehenních řízků
200 gstrouhaného sýra
200 gstrouhanky
150 gmásla
Na marinádu:
150 mlbílého jogurtu
1 lžícehořčice
4 stroužkyčesneku
2 ksvejce
šťáva z půlky citronu
špetka chilli koření
pepř
sůl

Postup přípravy

  1. Maso si umyjeme a řežeme na řízky, podle potřeby jemně naklepeme a napacujeme do marinády, kterou jsme si připravili smícháním všech surovin. Necháme je tam min. dvě hodiny, nejlépe přes noc.
  2. Plech si vyložíme papírem na pečení a naskládáme řízky, které vybíráme z marinády (tak aby na nich marinády zůstalo co nejvíce) a obalíme ve strouhance smíchané se strouhaným sýrem.
  3. Na každý řízek položíme plátek másla a dáme péct do trouby vyhřáté tak na 180 stupňů. Pečeme cca 45 min a v polovině pečení řízky otočíme. Podáváme s bramborami na různý způsob. Dobrou chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou