Jogurtový koláč s broskvemi

Jednoduchý koláček, který jistě připraví i méně zdatná pekařka. Nebojte se pečení, je to příjemná práce, kterou potěšíte své blízké, pokud vykouzlíte sladkou dobrotu. Nejlepší je, pokud vás to i baví, co mě určitě, takže ať se líbí, další recept z mé sbírky. Drobenkový koláček s ovocem (já tentokrát použila broskvový kompot - není sice domácí, ale někdy na nás doma přijde chuť a musím jít do obchodu a koupit). Autor: Lenulka

Přidal:LENULKA, 2.4.2017
Kategorie: Koláče, cukroví, Moučníky
Jogurtový koláč s broskvemi

Suroviny

Těsto :
1 a 1/2 hrnekpolohrubé mouky
1 hrnekcukru krupice
1 kelímekjogurtu
1 ksprášek do pečiva
2 ksvejce
ovoce dle chuti
Drobenka :
1 hrnekpolohrubé mouky
1/2 hrnkucukru krupice
4 lžícehery nebo másla

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny na těsto smícháme v misce a vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Těsto rozetřeme a poklademe kompotovanými broskvemi.
  2. Drobenku si připravíme ze všech přísad a posypeme s ní připravený koláč.
  3. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
  4. Vychladlý koláč nakrájíme na řezy a můžeme podávat. Podle chuti můžeme ještě pocukrovat.