Kachna se zelím a bramborovým knedlíčkem

Tip na zítřejší oběd. Máte rádi pečenou kachnu?

Přidal:admin, 3.1.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Kachna se zelím a bramborovým knedlíčkem

Suroviny

1 ksstředně velká kachna
3 lžícesádla
1 ksvelká cibule
2 lžičkykmínu
sůl podle chuti
cca 125 ml vody

Postup přípravy

  1. Kachnu omyjeme a papírovou utěrkou osušíme, osolíme zvenku i zevnitř, posypeme kmínem a položíme jí to pekáčku vymazaného sádlem spodkem dolů.
  2. Podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě asi ½ hodinky odkrytou.
  3. Jakmile se nám opeče kůrka, kachnu otočíme, přikryjeme a pečeme do měkka. Nakonec odkryjeme a necháme opéct kůži.
  4. Kdyby se z kachny vypeklo hodně sádla, už během pečení si můžete odebrat. Počítejte s tím, že kachna může měknout až 2 hodiny, opravdu záleží na velikosti a stáří kachny. Můžete jí péct samozřejmě i naporcovanou.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí