Kakaová roláda bez mouky, se smetanou a jahodami

Kakaová roláda bez mouky, se smetanou a jahodami. Bezlepková roláda.

Přidal:admin, 9.6.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Kakaová roláda bez mouky, se smetanou a jahodami

Suroviny

Ingredience:
6 ksvajec
6 lžicmouč. cukru
3 lžícekakaa
400 mlsmetany ke šlehání
ztužovač - nemusí být
pár čerstvých jahod

Postup přípravy

  1. Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme do pěny s cukrem a přidáme kakao. Bílky vyšleháme do tuha a přimícháme do žloutků. Troubu vyhřejeme na 200°C a těsto rozmažeme na pečící papír. Pečeme asi 10 minut. Horkou srolujeme a necháme vychladnout.
  2. Smetanu vyšleháme do tuha s cukrem a ztužovačem. Na vystydlou roládu namažeme smetanu a posypeme pokrájenými jahodami. Smotáme a necháme vychladit. Ozdobíme podle vlastní fantázie. Dobrou chuť!

Zdroj: Vaření a pečení s láskou