Kakaové dortíky s tvarohovým krémem

Nadýchané a jemné těsto, které se rozplývá na jazyku. Tvarohová náplň s kokosem dodá jemnému těstu tu správnou chuť.

Přidal:admin, 14.12.2015
Kategorie: Moučníky
Kakaové dortíky s tvarohovým krémem

Suroviny

Těsto:
6 ksvejce
6 lžickr. cukr
6 lžicpolohrubá mouka
2 lžícekakao
Krém:
250 gjemný tvaroh
120 gmoučkový cukr
1 kscitron - šťáva
75 gmáslo
kokos podle chuti

Postup přípravy

  1. Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny a postupně vmícháme proseté kakao s moukou. Vařečkou jemně promícháme a vyšlehané těsto navrstvíme na papírem vyložený plech na pečení o rozměru 35 x 28 cm. Pěkně uhladíme a upečeme při teplotě 180 stupňů cca 15 minut.
  2. Těsto spolu s papírem položíme na navlhčenou utěrku a otočíme ho vzhůru nohama. Opatrně stáhneme papír a těsto překrojíme na polovinu. Každý kus srolujeme s utěrkou a necháme vychladnout.
  3. Máslo utřeme s citronovou šťávou a moučkovým cukrem, postupně přidáme tvaroh a hmotu mixérem důkladně vyšleháme. Nakonec přidáme tolik kokosu, kolik chceme a promícháme.
  4. Studené těsto rozvineme, naneseme krém a srolujeme. Roládku otočíme tak, aby byl spoj dolů a odložíme do lednice nejlépe na minimálně 1-2 hodiny. Nakrájíme na kousky, které můžeme obalit v čokoládě, ale nemusíme.

Zdroj: Kulinariya123