Kakaové řezy se žloutkovým krémem

Vanilkový krém, kakaové těsto a na vrchu rozpuštěna čokoláda.

Přidal:admin, 5.7.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Kakaové řezy se žloutkovým krémem

Suroviny

Budeme potřebovat:
6 ksbílku
300 gkr. cukr
200 gpolohrubá mouka
1 šálekolej
1 šálekmléko
1 bal.prášek do pečiva
2 lžícekakao
Krém:
1/2 lmléko
1 bal.vanilkový pudink
6 ksžloutku
150 gkr. cukr
2 lžícehladká mouka
125 gmáslo
Vrch:
75 gčokoláda
3 lžíceolej
Dále budeme potřebovat:
meruňková marmeláda

Postup přípravy

  1. Bílky vyšleháme s kr. cukrem do pěny a postupně přidáme olej střídavě s mlékem. Nakonec přimícháme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Rozdělíme na polovinu a do jedné části přidáme kakao. Upečeme 2 pláty - jeden bílý a jeden tmavý a každý upečený plát těsta překrojíme na polovinu. Pečeme při teplotě 180 stupňů.
  2. Do mléka přidáme cukr, hladkou mouku a pudinkový prášek. Důkladně utřeme, abychom neměli hrudky a přidáme rozmíchané žloutky. Uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Máslo vyšleháme do pěny a postupně po lžících přidáme vychladlý pudink.
  3. Jeden kakaový plát těsta potřeme meruňkovou marmeládou, navrstvíme krém, položíme bílé těsto, potřeme marmeládou, navrstvíme krém, položíme kakaové těsto, znovu potřeme marmeládou, navrstvíme krém a položíme bílé těsto, které potřeme zbylým krémem. Vrch polijeme rozpuštěnou čokoládou, do které jsme přidali olej a necháme ztuhnout.
  4. Můžeme ještě ozdobit šlehačkou nebo podle vlastní fantazie - oříšky, mandlemi, ...

Zdroj: Coolinarika