Kandizovaný zázvor

Vynikající domácí pochoutka, kterou můžete přidat i do horkého i do studeného nápoje, případně ho jíst jen tak, jako sušené ovoce. V supermarketech stojí sušené ovoce neskutečné peníze a doma si ho umíme připravit chutně a mnohem zdravější.

Přidal:admin, 6.12.2016
Kategorie: Zdravé recepty, Chuťovky
Kandizovaný zázvor

Suroviny

200 gzázvor
3 PLvoda
6 PLkr. cukr
kr. cukr na obalení

Postup přípravy

  1. Kořen zázvoru očistíme a nakrájíme na tenké plátky.
  2. Dáme ho do kastrůlku spolu s vodou. Vody přidáme tolik, aby byl zázvor ponořen. Vaříme na mírném ohni asi 30 minut.
  3. Zázvor vyjmeme, z vody odebereme 3 lžíce, přidáme 6 lžic kr. cukru a uvaříme sirup. Když máme sirup uvařený, přidáme zázvor a pořádně promícháme. Vaříme až do úplného odpaření vody.
  4. Odstavíme a každý plátek obalíme v kr. cukru. Rozložíme na papírem vyložený plech tak, aby se plátky nedotýkaly a necháme při pokojové teplotě schnout.
  5. Když jsou plátky zázvoru zcela suché, přeložíme nejlépe do skleněné uzavíratelné nádoby a na suchém a tmavém místě kandovaný zázvor můžeme skladovat i 3 měsíce.

Zdroj: Vk