Karamelová roláda s banánem

Něco jednoduché, chutné a s banány. Máte rádi rolády?

Přidal:admin, 8.2.2016
Kategorie: Moučníky
Karamelová roláda s banánem

Suroviny

Těsto:
5 ksvajec
5 lžickr. cukr
2 lžícepolohrubá mouka
3 lžícemleté vlašské ořechy
1/2 bal.prášek do pečiva
Krém:
500 gkr. cukr
10 lžichladká mouka/kukuřičný škrob
1 lmléko
250 gmáslo
Dále budeme potřebovat:
4 ksbanán
ořechy na posypání (ozdoba)

Postup přípravy

  1. Bílky vyšleháme do tuhé pěny. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, do které už jen vařečkou přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mletými vlašskými oříšky. Zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
  2. Připravené těsto navrstvíme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem a pečeme při teplotě 180 stupňů cca 15 minut.
  3. Upečené těsto vyndáme z plechu, opatrně stáhneme pečící papír a srolujeme ho s vlhkou utěrkou. Necháme vychladnout.
  4. 500 g cukru zkaramelizujeme v hrnci na mírném ohni. Za stálého míchání přilijeme 600 ml mléka a vaříme na mírném ohni, dokud se karamel rozpustí.
  5. Kukuřičný škrob nebo hladkou mouku utřeme ve zbylém mléce tak, abychom neměli hrudky a přilijeme do karamelového mléka. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Hustý karamel odstavíme a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme do pěny, postupně přidáváme vychladlý karamel a vyšleháme nadýchaný krém.
  6. Těsto rozprostřeme, potřeme krémem (2/3), poklademe banány a srolujeme. Vrch potřeme zbylým krémem a ozdobíme mletými oříšky. Dáme do lednice ztuhnout.

Zdroj: Coolinarika