Karamelové čokoládky

Pokud se Vám nechce péct a máte málo času, zároveň chcete sníst nějakou sladkou dobrotu, vyzkoušejte tento recept na nepečené karamelové čokoládky.

Přidal:admin, 2.3.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Karamelové čokoládky

Suroviny

První část:
250 gmoučkový cukr
2 ksvejce
100 gkaramel (nebo karamelové salko)
125 gmáslo
250 gmleté sušenky
Druhá část:
250 gmoučkový cukr
100 mlvoda
125 gmáslo
250 gsušené mléko
Třetí část (poleva):
100 gbílá čokoláda

Postup přípravy

  1. První část: Moučkový cukr si utřeme spolu s vajíčky nad párou do tuhé pěny. Následně přidáme karamel (nebo karamelové salko) a spolu důkladně spojíme. Hustou hmotu odstavíme a následně přidáme na kostičky nakrájené máslo, které mícháním rozpustíme. Sušenky si nadrtíme a přidáme je do mírně vychladlé hmoty. Zamícháme a tuto hmotu navrstvíme do formy, kterou jsme si vyložili potravinářskou fólií. Necháme ztuhnout.
  2. Druhá část: Cukr a vodu si dáme na oheň a počkáme, dokud se cukr nerozpustí. Když máme cukr rozpuštěný, přidáme máslo. Když máme máslo rozpuštěné, přidáváme za stálého míchání sušené mléko a odstavíme z ohně. Tuto směs nalijeme na ztuhlou první část a znovu necháme zchladit.
  3. Třetí část: Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni a navrstvíme na ztuhlou druhou část. Můžeme dozdobit tmavou čokoládou, no nemusíme. Necháme polevu ztuhnout, nakrájíme na úhledné řezy a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika