Karamelové řezy BLESKOVKA

Jednoduché řezy, které jsem měla připravené za pár minut. Božská chuť a neodolatelný krém, doporučuji! Autor: Karambola

Přidal:Karambola, 26.3.2016
Kategorie: Moučníky
Karamelové řezy BLESKOVKA

Suroviny

Těsto:
6 ksbílku
250 gkr. cukr
250 mleté lískové nebo vlašské ořechy
2 lžícepolohrubá mouka
Lrém:
1 konzerva karamelové salko
250 gmáslo
Vrch:
200 gčokoláda
kousekmáslo nebo ztužený tuk
mleté oříšky na posypání
strouhaná čokoláda na posypání

Postup přípravy

  1. Bílky vyšleháme do tuhé pěny a postupně přidáváme cukr a šleháme. Dostaneme lesklou pěnu, do které jemně - už jen vařečkou vmícháme mleté ořechy smíchané s moukou.
  2. Těsto navrstvíme na plech o rozměru 21 x 36 cm, který jsme předem vymastili tukem a vysypali hrubou moukou. Pěkně uhladíme a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 30 minut. Upečené těsto necháme vychladnout.
  3. Pokud jste nekoupili karamelové salko, dejte obyčejné vařit na 2 hodiny do vroucí vody a nechte vychladnout.
  4. Karamelové salko vymícháme mixérem spolu s máslem. Dostaneme hladký krém, který navrstvíme na vychladlé těsto. Pěkně uhladíme a odložíme do chladničky ztuhnout.
  5. Po ztuhnutí vrch polijeme rozpuštěnou čokoládou, do které jsme přidali kousek másla.
  6. Čokoládu jsem rozetřela a na vrch ještě posypala mletými oříšky a strouhanou čokoládu. Krájela jsem ostrým horkým nožem.