Karbenátky

Karbanátky dělávám často. Nedávno jsme měli chuť na česnekové, tak jsem přidala asi 7 stroužků česneku. Byly řádně česnekové, ani žvýkačka po obědě nepomáhala :) Když máte rádi česnek, určitě nešetříte. Ten to dokonale ochutí a karbanátky budou mnohem lepší. Já mleté maso řídim vodou, tak budou šťavnatější. Mám to vyzkoušené. Pokud nedám vodu, dávám perlivou minerálku. Autor: HeMiShEk

Přidal:HeMiShEk, 8.5.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Karbenátky

Suroviny

100 mlstudené vody
500 gmletého masa
1 kscibule
1 ksvejce
7 stroužkůčesneku
2 lžícehladké mouky
podle potřebystrouhanka
sůl, pepř
majoránka
mletý kmín
petrželka, pažitka
sádlo

Postup přípravy

  1. Mleté maso smícháme s vodou. Přidáme na jemno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, vejce, sůl, pepř, majoránku, mletý kmín, petrželku, pažitku, hladkou mouku a strouhanku. Vše dobře promícháme.
  2. Pak tvoříme karbenátky, které obalujeme ve strouhance.
  3. V pánvi si rozehřejeme sádlo a karbenátky smažíme dozlatova.
  4. Podáváme z vařenými bramborami. Přeji dobrou chuť.=)