NejRecept.cz Maso Mleté maso Karbanátky Karbenátky
Karbenátky
Recept Karbenátky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
HeMiShEk HeMiShEk    ·   8.5.2017

Karbenátky

Karbanátky dělávám často. Nedávno jsme měli chuť na česnekové, tak jsem přidala asi 7 stroužků česneku. Byly řádně česnekové, ani žvýkačka po obědě nepomáhala :) Když máte rádi česnek, určitě nešetříte. Ten to dokonale ochutí a karbanátky budou mnohem lepší. Já mleté maso řídim vodou, tak budou šťavnatější. Mám to vyzkoušené. Pokud nedám vodu, dávám perlivou minerálku. Autor: HeMiShEk

Suroviny
100 ml
studené vody
500 g
mletého masa
1 ks
cibule
1 ks
vejce
7 stroužků
česneku
2 lžíce
hladké mouky
podle potřeby
strouhanka
sůl, pepř
majoránka
mletý kmín
petrželka, pažitka
sádlo
Postup receptu
Vytisknout
  1. Mleté maso smícháme s vodou. Přidáme na jemno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, vejce, sůl, pepř, majoránku, mletý kmín, petrželku, pažitku, hladkou mouku a strouhanku. Vše dobře promícháme.
  2. Pak tvoříme karbenátky, které obalujeme ve strouhance.
  3. V pánvi si rozehřejeme sádlo a karbenátky smažíme dozlatova.
  4. Podáváme z vařenými bramborami. Přeji dobrou chuť.=)
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář