Karbenátky s bramborovou kaší

I v tomto teple třeba jíst. Dnes byly k obědu karbanátky s klasickou bramborovou kaší. Přiznám se, že v tomto teple jsem se smažila ve vlastní šťávě i já, ale pak u stolu jsme si všichni pochutnali, takže jsem byla spokojená. Já používám na karbanátky 2 typy masa, někdo však pouze jedno, tak dejte na své chutě. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:rebeka, 11.8.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Karbenátky s bramborovou kaší

Suroviny

300 gvepřové plece
300 ghovězího krku
200 mlplnotučného mléka nebo 12% smetany na vaření
1 lžíceplnotučné hořčice
3 ksvejce
4 stroužkyčesneku
špetkasůl, čerstvě drcený pepř
špetkamleté sladké papriky
2 lžičkydrceného kmínu
1 kscibule
hrstmajoránky
cca 6 lžicstrouhanky
dle potřebysádlo na smažení
4 lžícestrouhanky na obalení

Postup přípravy

  1. Pomleté maso, utřený česnek, cibuli pokrájenou najemno a všechny ostatní suroviny, s výjimnkou vajec a strouhanky, pořádně promícháme a v uzavřené nádobě necháme přes noc odpočívat v ledničce.
  2. Druhý den přidáme vejce a strouhanky tolik, abychom získali komaktní hmotu. Dochutíme event. solí dle potřeby.
  3. Navlhčenýma rukama tvarujeme karbenátky, které obalíme ve strouhance a na rozpáleném tuku pozvolna smažíme z obou stran.
  4. Podáváme např. s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Můj blog: Vaření s Tomem