Karbenátky z cejnů

Cejn je plevelná ryba, která žije v hloubkách a po vytažení z vody už se nesmí vrátit, ale vzít domů a zpracovat. Autor: boskovcak

Přidal:boskovcak, 14.6.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Karbenátky z cejnů

Suroviny

Budeme potřebovat:
4 kscejni
3 ksvejce
200 gstrouhanka
hrstbylinek
trochasoli
trochapepře
3 cmsardelová pasta
30mlolej

Postup přípravy

  1. Vykuchané cejny bez hlav povaříme 10 minut ve slané vodě.
  2. Odstaníme ploutve a páteř a dlouhé kosti.  Vše i s kůží a drobnými kostičkami pomeleme.
  3. Přidáme vejce, strouhanku, trochu oleje, sůl, pepř, různé bylinky nebo jen majoránku. Je to jemné maso bez výrazné vůně, pokud chcete rybí chuť dodejte sardelovou pastu.
  4. Vytvořit karbenátky, obalit ve strouhance a osmažit.
  5. Jako bonus při jedné práci z části mletého masa si dělám rybí knedlíčky do polívky. Složení je taky podobné a chuť příjemná. Dobrou chuť!