Karé jako minutka se šťouchanými brambory a vejcem

Fantastické měkké masíčko se šťouchanými brambory a vejcem. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:rebeka, 30.6.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Karé jako minutka se šťouchanými brambory a vejcem

Suroviny

1 cm vysoké plátky vepřového karé /kotleta bez kosti/
2 lžičkyrůznobarevného pepře
2 lžíceoleje
sůl
olej nebo sádlo na pánev
kousek silnostěnného alobalu

Postup přípravy

  1. Maso hřbetem ruky.naklepeme a na okrajích nařízneme. Pepř si nahrubo podrtíme v hmožíři a posypeme jím maso, zakápneme olejem a necháme přes noc v lednici.
  2. Na steakové pánvi rozehřejem tuk a maso zprudka z obou stran opečeme. Osolíme. Přendáme na alobal, důkladně uzavřeme a dáme na rošt do trouby na 170 st. 12 minut.
  3. Pak alobal opatrně otevřeme a maso necháme "vydýchat".
  4. Podáme se šťouchanými brambory , volským okem a zeleninou.

Autor: Naďa I. (Rebeka)