Karlovarský knedlík k omáčkám

Karlovarský knedlík k omáčkám od Lacusin.

Přidal:Lacusin, 3.4.2016
Kategorie: Přílohy
Karlovarský knedlík k omáčkám

Suroviny

7 ksrohlíků (housek)
2 ksvejce
200 mlmléka
100 ghrubé mouky
1 hrstpažitky
2 špetkystrouhaného muškátového oříšku
dle chutisůl

Postup přípravy

  1. Pečivo nakrájíme na malé kostičky, nasypeme na plech a dáme oschnout do trouby vyhřáté na 150 °C.
  2. Do mísy nalijeme mléko, přidáme žloutky a hrubou mouku. Vymícháme hladké těstíčko, které osolíme a přidáme muškátový oříšek. Z bílků vyšleháme sníh a přimícháme ho do těstíčka.
  3. K pečivu přisypeme pažitku a přilijeme těstíčko. Zamícháme a polovinu hmoty rozprostřeme na folii. Zabalíme do tvaru knedlíku. Uděláme i druhý knedlík.
  4. Dáme na 20 minut vařit do vody. Pak necháme vychladnout a krájíme na plátky.

VIDEO: